Sienisesonki lähestyy

blank

Sienisesonki lähestyy…tähtäimessä korvasienet!

 Sieniveitset on teroitettu ja sormet syyhyävät sienimetsään.

Netti auki ja hakusanaksi korvasieni: ensimmäinen tähtisieni! Kuviakin pitäisi ottaa, mutta mistä niitä mykkyräisiä möykkyjä oikein löytää?

Oikea vuosi? Ajoitus on kuulemma korvasienestyksen A ja O….Pitäisi siis olla ajoituksen mestari. Hetkinen, tämä korvasienestys vaikuttaakin varsin mielenkiintoiselta ja haasteelliselta touhulta – varsinkin, kun kyseessä on myrkyllinen sieni, mikä muuntuu usean ryöppäyksen jälkeen syötäväksi! Ja sitähän on siis ehdottomasti kokeiltava.

Tuomas Salste kirjoittaa nettisivuillaan niin mukaansatempaavasti ja hauskasti korvasienistä ja niiden kasvupaikoista, että innostuimme heti. Olisipa kiva saada Tuomas sienikaveriksi!

Täytyy varmaankin hommata parit maastokartat ja hakeutua hakkuualueiden äärelle. Lisäksi tarvii selvittää, milloin hakkuu on suoritettu –sillä on ilmeisesti erittäin tärkeä merkitys suhteessa korvasieniin. Samaan aikaan on hyvä myös tarkkailla koivun hiirenkorvien ilmestymistä ja käenkin pitäisi kukkua. Kaiken tämän lisäksi takaraivossa takoo pelottava ajatus; korvasienen satokausi on vain noin 2-3 viikkoa. Tarkaksi menee.

Jos haluat helpottaa tehtäväämme ja tiedät hyviä vinkkejä avohakkuupaikoista, lähetä meille viestiä, niin tulemme mielellämme vaikka sienikavereiksi mukaan sienijahtiin. Sähköpostejasi odottelemme osoitteessamme sienikoto(at)gmail.com

Retkeä odotellessa keräilemme tietoja ja reseptejä korvasieniin liittyen, jotta ensimmäinen tähtisieniesittelymme olisi valmis sesongin alkaessa.

Kevätaurinkoterveisin:  Anu ja Päkä