Tässä sieni, minkä sienikotolaiset oppivat tunnistamaan sienestysinnostuksen alkuvaiheessa. Tuo vaaleankellertävä möykky oli helppo spotata maastosta ja kun ne vielä kasvavat ryhminä, sai sienikoriin nopeasti täytettä. Lampaankääpä on herkullinen sieni ja soveltuu säilöttäväksi monella tapaa.

Lampaankääpä on jämäkänoloinen tapaus, malto on kiinteää ja valkoista. Alapuolen pillit ovat ihan matalat ja jalka on paksu. Typäskääpä näyttää samanlaiselta, mutta eron huomaa viimeistään pannulla, sillä lampaankääpä kellastuu paistettaessa, typäskääpä ei.
Jos on ensimmäistä kertaa lampaankäävän parissa tai muuten epävarma tunnistuksessa, on hyvä tutkia sienikirjoja ja vaikka kysyä neuvoa joltakin kaverilta, joka on kokenut sienestäjä. Myös Martoilta löytyy sienineuvontaa. Lampaankääpä on opettelemisen arvoinen sieni ja sillä on hyvä korvata liha monessakin reseptissä.


Lampaankäävän voi paistaa pihviksi, siitä voi valmistaa herkullisen muhennoksen tai vaikka kääräistä taikinaan ja friteerata. Sienikotolaiset kokeilivat myös kehnäsieni-lampaankääpäyhdistelmää, mikä oli erittäin maukas.