Kantarelli eli Keltavahvero

blank

Nyt se on alkanut! Nimittäin kantarellikausi. Kuuleman mukaan ihan kunnollisia saaliita on jo löytynyt moneltakin suunnalta. Omat havainnot ovat vasta kasvukautensa alussa olevia pienen pieniä nuijapäitä, mutta näiden sadekelien jälkeen tilanne varmasti muuttuu nopeasti.

Tunnistaminen on suhteellisen helppoa varsinkin kirkkaankeltaisen värin vuoksi, tosin joskus nämä herkut saattavat olla hyvinkin maastoutuneina sammalen ja risujen seassa. Lehtipuuvaltaisissa metsissä ja varsinkin koivujen läheisyydessä kannattaa olla tarkkana, siellä saattaa lymyillä oikein kunnon apaja.

blank

Kantarelli on helppo ruokasieni ja aika harvoin toukkainen. Parhaimmillaan kantarelli onkin tuoreeltaan valmistettuna ja esivalmisteluiksi riittää sienten “siivous” eli puhdistaminen roskista, paloittelu sopivan kokoisiksi paloiksi ja sitten vaan pannulle ja ruuaksi. Sienikokkien täytyykin päästä kokeilemaan muutamaa reseptiä, ehdotuksia otetaan vastaan 🙂  Jos saalista kertyy ihan säilöttäväksi, niin parhaiten kantarellille soveltuvat pakastaminen pieninä paloina (pannulla käytettyinä, omassa nesteessään) ja kuivaaminen.blank

blank