Imatran sienikaverit

blank


Kesäteatteripesti Imatralle kesäksi on ollut varsin antoisa ja ikimuistoinen kokemus. Imatran rento ja ystävällinen tunnelma ihmisineen imaisi heti mukaansa ja teatterin porukka on ihanan mehevä -iloa ja naurua on piisannut. Imatralta löytyi myös loistavia sienikavereita, joiden kanssa olen päässyt tutustumaan alueen metsiin.

Sieniretki Valtteri Rossin kanssa

Kesämajoitukseni naapureiden kautta sain kaverikseni Valtterin. Hänellä onkin mielenkiintoinen sienitausta -oppi lukemaan nelivuotiaana oppimateriaalinaan Mauri Korhosen sienikirja! Valtteri osoittautuikin varsinaiseksi sienispesialistiksi ja hän vei minut kantarelliapajille. Saimme koreihimme mukavasti saalista, vaikka paljon nupuja jäi vielä odottelemaan kasvamistaan.

blank
Nuoria kantarelleja

 

Retken päätteeksi paljastui myös, että Valtteri ei itse syö sieniä ollenkaan ja hän antoi myös oman saaliinsa minulle! Sovimme alustavasti, että menemme vielä uudestaan apajille noukkimaan nuo vielä vauvavaiheessa olevat nupukat. Kiitos Valtterille hyvästä sieniseurasta ja saaliista 🙂

blank

blank

blank


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienikaverina Mirjami Suikki 

Tapasin Mirjamin Imatran BB-festivaalien aikaan kävelykadun hulinassa ja sovimme yhteisestä sienireissusta. Pääsinkin sitten retkelle metsästystä harrastavan Mirjamin kanssa ja selvisi, että hän on myös Vuoden eränainen 2009! Viihdyimme retkellä seitsemän tuntia, kävimme useassa eri kohteessa ja löytyipä heinäkuiseksi yllätykseksi  kangasrouskuja ja yksi kehnäsienikin.

blank
Heinäkuun kangasrouskuja

 

Erään paikan saavuttamiseen kuului lossimatka ja jyrkähkön rinteen kapuaminen. Kyllä kannatti: löytyi satumetsä maisemineen ja vielä kantarelleja ja isoja mustikoita…

blank
Sienestysmaisemat kohdillaan

Päivä oli antoisa ja Mirjamin tekemät eväät herkulliset. Mirjamin kertomat metsästystarinat karhun kohtaamisineen virittivät mielikuvituksen lentoon ja olisihan se mielenkiintoista joskus päästä metsästysporukan mukaan jahtiin….Ehkä tulevaisuudessa se onnistuukin? Kiitos ihanalle Mirjamille tarinoista ja retkestä!

Terkuin, Anu